Nederlandse Dienstnummer

Wat is ons ND nummer?

In Nederland mogen beveiligingsbedrijven alleen opdrachten aannemen als zij in het bezit zijn van een ND Nummer. Dit is het nummer van de vergunning van het Ministerie van Justitie om beveiligingswerkzaamheden te mogen verrichten. VK Beveiliging is geregistreerd met nummer ND 5094

Om een ND nummer te verkrijgen moet een bedrijf EN het personeel aan voorwaarden voldoen. Door het ND nummer weet U als cliƫnt dat U met een door justitie goedgekeurd bedrijf te maken heeft. Heeft een bedrijf GEEN ND nummer doet U er verstandig aan er geen zaken mee te doen. U weet dan immers niet met wie U zich inlaat.

  • Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus hebben een vergunning nodig en alle medewerkers moeten worden gescreend. Daarnaast gelden er diverse opleidingseisen voor de medewerkers.
  • Leidinggevenden van beveiligingsorganisaties en recherchebureaus hebben toestemming nodig van de minister van Veiligheid en Justitie. Justis beoordeelt de aanvragen en screent de leidinggevenden. Ook medewerkers hebben toestemming nodig. De korpschef van de Nationale Politie beoordeelt deze aanvragen en screent de medewerkers.
  • Daarnaast beoordeelt Justis of de uniformen van beveiligers aan de regels voldoen.